Hot News
În Rusia se cere demolarea monumentelor dedicate cehilor albi
15/05
Vaccinul nazal împotriva coronavirusului va fi înregistrat în 2022
15/05

Guvernul Rusiei a aprobat lista țărilor neprietenoase

Moscova. Sediul Guvernului rus/ Foto: TASS

Guvernul Rusiei a aprobat lista țărilor străine neprietenoase, în care au intrat doar Statele Unite și Cehia. Ordonanța respectivă a fost publicată vineri, pe site-ul oficial de informații juridice, scrie TASS.

”Se aprobă lista anexată a statelor străine care au întreprins acțiuni neprietenoase în privința Federației Ruse, a cetățenilor Federației Rusie sau a persoanelor juridice ruse. Împotriva acestor țări se aplică măsuri de influență (contracarare), stabilite prin decretul Președintelui Federației Ruse, la 23 aprilie 2021”, se arată în ordonanță.

Acest decret prevedea limitarea până la interzicerea completă, pentru țările neprietenoase, a posibilității de a angaja la ambasadă, consulat și la alte reprezentanțe lucrători din rândul persoanelor aflate pe teritoriul Rusiei.

Lista cuprinde doar două poziții – Statele Unite și Cehia. Conform documentului, Cehia poate să angajeze la misiunea ei diplomatică nu mai mult de 19 lucrători aflați în Rusia, iar Statele Unite – nici unul.

În ultimii ani, Statele Unite au introdus în repetate rânduri sancțiuni împotriva Rusiei, ultima dată fiind la mijlocul lunii aprilie anul curent. La rândul lor, autoritățile Cehiei au lansat, la 17 aprilie, afirmația cum că Moscova este implicată în exploziile din 2014 de la depozitele de muniție din satul Vrbetica, din estul republicii și au expulzat 18 diplomați ruși, catalogați drept colaboratori ai serviciilor speciale ruse.

1 Comment

  1. Aurel spune:

    E si Romania printre ele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2898959