Hot News
Rubla s-a ieftinit faţă de euro şi dolar
23/08
Răspunzând la sancţiuni, Rusia va ţine cont de interesele ei
24/08

Usmanov va investi 100 milioane dolari în clubul de fotbal Pahtakor

Miliardarul Alişer Usmanov, care şi-a vândut recent participaţia la clubul londonez Arsenal, a declarat că se mândrește cu originea lui uzbekă. Financiar, el ajută clubul de fotbal Pahtakor.

Omul de afaceri rus, Alişer Usmanov a investit deja in clubul din Uzbekistan aproape 20 de milioane de dolari. „Anul acesta, Pahtakor îi bucură pe toţi, datorită lui Alişer Burhanovici s-a schimbat practic tot, de la managerment şi antrenori, la filosofia de joc”, a declarat antrenorul principal al echipei, Şota Arveladze.

„Mă mândresc că sunt uzbek, mă mândresc că acesta este pământul meu natal şi tot ce pot face util pentru Uzbekistan, sunt gata să fac. Întotdeauna şi în orice clipă”, a spus Usmanov într-un interviu pentru un film documentar realizat de postul de televiziune Uzbekistan-24.

În plus, omul de afaceri şi-a propus modernizarea stadionului clubului respectiv, proiect estimat la 100 milioane de dolari. „Usmanov nu cumpără clubul. Acordă numai ajutor financiar companiei care deţine clubul”, a explicat pentru RBK un reprezentant al întreprinzătorului. Cotidianul de afaceri menţionează că, potrivit diferitelor surse, clubul aparţine în proporţie de 80% companiei de consultanţă SFI Management Group.

La începutul acestei luni s-a aflat că Usmanov a vândut pachetul de acţiuni ale clubului londonez Arsenal. Într-un comunicat, el a urat fotbaliştilor, care, potrivit spuselor sale, ar putea deveni cei mai buni din lume, mult succes în carieră şi în viaţă, mulţumind întregului personal al clubului pentru colaborare. Potrivit datelor FT, pentru 30% din acţiuni, Usmanov a încasat 550 milioane euro.

Ulterior, omul de afaceri a declarat pentru Bloomberg că a primit numeroase oferte de a investi în alte cluburi de fotbal din Europa. Potrivit miliardarului, este vorba de înţelegeri care i-ar asigura inclusiv posibilitatea de a influenţa asupra managementului clubului.

Foto: TASS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079