Hot News
Anna Șerbakova, lider cu un nou record mondial
24/08
Germania a devenit interesată de gazoductul care ar ocoli Rusia
25/08

Festivalul „Turnul Spasski” a fost deschis la Moscova

În Moscova, lângă zidurile Kremlinului, a avut loc deschiderea festivalului internațional de muzică „Turnul Spasski” (principalul turn al Kremlinului). Cele mai bune orchestre militare din întreaga lume participă în mod tradițional la aceasta: aici sunt și carabinierii din Monaco și cimpoierii celtici și bersalierii italieni și chiar gardienii din Oman. Aceștia pot fi văzuți și auziți în următoarele câteva zile nu numai în Piața Roșie, dar și în multe parcuri din Moscova.

Festivalul se desfășoară la Moscova pentru a 11-a oară, iar în acest an la el participă mai mult de 20 de colective militare din diverse părți ale lumii.

Vineri seara, tema principală a spectacolului de deschidere a fost „Balul ofițerilor”. La sunetele valsului, oaspeții au venit în Piața Roșie. Fetele din garda regală din Oman erau, în mod necesar, cu capul acoperit și cu ornamente de aur.

Frumoasele oacheșe din „Bandul Monumental” mexican promit să transforme Piața Roșie într-un carnaval fantastic latino-american. Iar bersalierii italieni din orașul San Donà di Piave poartă pălării largi cu pene de cocoș de munte și cântă la instrumente, chiar fugind.

Printre invitați sunt militarii din 15 tari: pentru prima dată au venit carabinierii Principelui de Monaco și se spune ca la unul dintre concerte va sosi și Prințesa. Mai sunt prezente orchestre din Sri Lanka și Myanmar, din China și Turcia, iar muzicienii din Olanda evoluează nu numai în saboții tradiționali de lemn, dar și pe biciclete…

Cei mai tineri participanți la festival sunt de la Orchestra Imperială de Tineret din Marea Britanie. Unii artiști au doar 10 ani și au cântat deja de mai multe ori la ”Turnul Spasski”.

Programul festivalului a început încă de după-amiaza. În fiecare zi, la prânz, spectatorii pot urmări gratuit spectacolele ecvestre. De data aceasta, ele se desfășoară pe ritmuri flamenco, iar călăreții spanioli arată tot ce sunt în stare caii de curse de Andaluzia…

Festivalul „Turnul SpasskI” va dura până la 2 septembrie, când vor fi desemnați câștigătorii lui. Este deschis și votul publicului.

În ultimele trei zile ale festivalului, conform tradiției, la festival va cânta Mireille Mathieu, informează  Primul canal al Televiziunii Ruse.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875055