Hot News
Care va fi producţia de petrol în septembrie
11/09
Armata rusă a început cele mai mari exerciții militare din istorie, „Vostok-2018”
11/09

FSB a înfiinţat o nouă structură de combatere a atacurilor cibernetice

Serviciul Federal de Securitate a înfiinţat Centrul Naţional de Coordonare pentru incidentele cibernetice. Ordinul semnat, în acest sens, de directorul serviciului special, Alekandr Bortnikov, a fost publicat luni pe pagina oficială de internet a informaţiilor juridice.

 Principala misiune a noii structuri o reprezintă lupta împotriva atacurilor cibernetice asupra „infrastructurii critice”. În acest scop, centrul se va ocupa de coordonare „pe chestiuni vizând depistarea, prevenirea şi lichidarea consecinţelor atacurilor informaţionale”, va efectua schimb de informaţii între departamentele de profil şi cu colegii din străinătate, va realiza o analiză a atacurilor cibernetice anterioare şi va elabora metode de combatere a acestora.

Separat, va fi studiată polibilitatea de a refuza transmiterea de informaţii organelor competente ale altor ţări sau organizaţii internaţionale, dacă acest lucru va pune în pericol securitatea Rusiei.

Conform ordinului, Centrul a dobândit dreptul de a transmite notificări şi solicitări subiecţilor infrastructurii critice, precum şi altor organisme şi organizaţii, inclusiv străine în legătură cu idenficiarea, prevenirea şi lichidarea consecinţelor atacurilor cibernetice.

Noul centru va fi condus de un director al Centrului de protecţie a informaţiilor şi comunicaţii speciale al FSB, care va cumula aceasta funcţie cu cea de adjunct al şefului serviciului tehnico-ştiinţific.

Rossiiskaia gazeta menţionează că noţiunea de „infrastructură critică” a apărut în legislaţia rusă în urmă cu câţiva ani şi se referă la ansamblul sistemelor automatizate de gestionare a proceselor de producţie, asigurare a capacităţii de apărare şi de securitate a ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875080