Hot News
Rusia și România: De la stagnare la un limbaj comun
18/10
Marea Azov: accesul NATO este interzis
18/10

Au crescut investițiile în imobiliare

Malaya Konyushennaya Street. Saint Petersburg. Russia

Rușii cumpără apartamente, încercând să-și salveze economiile. Mulți dintre cei care, în august-septembrie, și-au restras banii din bănci, achiziționează active imobiliare ca investiție. În aceste condiții, cererea pentru metri pătrați crește atât pe piața locuințelor noi, cât și pe piața celor second hand.
În trimestrul al treilea, piața imobiliară din Moscova a stabilit un nou record. Potrivit datelor oficiale, în septembrie, numărul contractelor cu dezvoltatorii a depășit, pentru prima dată, 7000. ”O parte din mijloacelor retrase din bănci, au fost investiți în apartamente din zone rezidențiale noi și pe piața apartamentelor vechi”, spune Maria Litinețkaia, de la biroul Metrium. De ce s-a întâmplat așa? De teamă ca, după ce Banca Centrală a majorat dobânda cheie, la fel vor proceda și alte instituții bancare.
Marina Tolstik spune că această tendință a fost și rezultatul speculațiilor legate de o eventuală dedolarizare a depozitelor bancare. ”Cei care au avut depozitați dolari în conturi și-au transferat economiile în active imobiliare”, care, potrivit expertului, au devenit unul dintre cele mai populare instrumente.
În același timp, experții nu cred că, în momentul de față, metrii pătrați pot asigura un câștig rapid. ”Prețurile la locuințe nu cresc, iar premise pentru o îmbunătățire a situației nu se observă”, spune Oleg Repcenko.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875181