Hot News
Tragedia de la Kerci: 20 oameni au murit
18/10
Rusia și România: De la stagnare la un limbaj comun
18/10

Spațiu limitat pentru zborul dronelor

Fostul director FSB, Nikolai Kovaliov, a elaborat un proiect de lege care restricționează spațiul de zbor pentru aparate fără pilot. Astfel, dronele vor avea interdicție de survol a unităților de stat și militare închise, a regiunilor care intră în categoria teritoriilor cu regim special. Dacă documentul va fi adoptat, apariția, în respectivele zone a dronelor care nu au permisiune, va fi considerată drept un zbor neaprobat.
O astfel de restricție se dorește să fie extinse și pentru locurile unde se desfășoară adunări publice de masă. Autorul proiectului de lege a explicat că, dacă, spre exemplu, o organizație civică vrea să convoace un miting și, cu ajutorul unei drone cu cameră de luat vederi, să imortabilizeze totul din aer, ea va trebui să anunțe organele locale și să obțină o aprobare corespunzătoare. Cererea trebuie să precizeze tipul și caracteristicile dronei, dar și parametri tehnici ai camerelor video și foto instalate.
Încălcarea acestor prevederi va atrage pedepse serioase. Proprietarul va trebui să răspundă conform legii, iar aparatul lui, în cazul utilizării fără aprobare, va putea fi doborât cu ajutorul mijloacelor de acțiune radioelectronică din dotarea militarilor, a politiștilor, dar și a serviciilor speciale.
Kovaliov a explicat că dronele moderne pot efectua nu numai o supraveghere de la distanță, adunând informații fără permisiune legate de metodele, mijloacele și forțele de pază ale obiectivelor sensibile, dar și să transporte explozibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093