Hot News
MAE rus: „Căștile albe” fac parte din gruparea „Dzhebhat en Nusra”
02/11
Săptămâna următoare va fi decisivă pentru rublă
03/11

Putin a propus să se revină la denumirea GRU

Spionajul militar trebuie să se numească din nou GRU, a declarat președintele Vladimir Putin, vorbind la festivitatea găzduită de Teatrul Armatei Ruse și dedicată împlinirii a 100 de ani de la înființarea Direcției Principale a Statului Major al Forțelor militare ale Rusiei.
Felicitându-i pe veterani și pe angajații în exercițiu cu ocazia apropiatei sărbători profesionale – Ziua cercetașului și 100 de ani de la crearea legendarului GRU, șeful statului a spus: ”Nu înțeleg unde a dispărut cuvântul ”informații” – Direcția principală de informații, ar trebui restabili”.

Mai întâi, Putin a făcut o scurtă incursiune în istorie, amintind de eroii anului 1812, de războiul Crimeii, de Primul război mondial, de ofițerii Statului Major, de agenții militar de pe lângă misiunile diplomatice ale Imperiului rus. Cu riscul vieții, ei obțineau informații prețioase, necesare pentru apărarea țării. Mulți ofițeri ai armatei țariste au jucat un rol semnificativ inclusiv în formarea noii structuri, asigurând continuitatea tradiției acestui serviciu. La fel de atașați datoriei au fost cercetașii și după destrămarea URSS. Dar cuvinte de recunoștință aparte au fost adresate veteranilor celui de-al doilea Război mondial: spionajul militar a creat un sistem unic de strângere și transmitere de informații valoroase, care a influențat direct finalul conflictelor. A amintit președintele și despre operațiunile îndrăznețe din Afganistan.

”Din păcate, potențialul conflictual crește în lume, sunt lansate provocări și minciuni reale, se întreprind tentative de distrugere a parității strategice, sunt zdruncinate sistemele de drept internațional. De toate acestea profită radicalii și teroriștii, care vor să-și răspândească activitatea lor infracțională în toate regiunile planetei”, a spus președintele, citat de Rossiiskaia Gazeta.

”O asemenea platformă de haos și violență au dorit să creeze și în Siria”, a continuat Putin. ”Dar nu le-a mers. Un rol uriaș în distrugerea capilor bandiților, a bazelor și infrastructurii insurgenților… în atacurile punctuale ale aviației noastre l-a jucat spionajul militar”, a apreciat președintele.

”Cercetașii noștri, așa cum e scris în tradiția noastră militară, nu au cedat niciodată, au îndeplinit mereu ordinele primite. Iar faptul că în multe regiuni ale Siriei s-a reinstaurat pacea, a fost oprită vărsarea de sânge, a fost deschisă calea spre identificarea consensului, este, fără îndoială un mare merit al spionajului militar”, este convins liderul de la Kremlin.

Comandantul Suprem a evidențiat oportunitățile unice ale spionajului militar, inclusiv pentru desfășurarea unor operațiuni speciale. ”Apreciez în mod deosebit acele materiale informative, analitice și rapoartele elaborate pentru conducerea țării de Direcția Principală a Statului Major. Sunt convins de profesionalismul dumneavoastră, de curajul personal, de determinare, dar și de faptul că fiecare dintre dumneavoastră va face totul pentru Rusia, pentru poporul nostru”, a concluzionat Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875087