Hot News
Sankt Petersburg a devenit lider la numărul protestelor din Rusia
10/11
Rusia ar putea pierde un miliard de dolari
10/11

Semnificația noului scandal de spionaj

Scandalul de spionaj care a izbucnit vineri în Austria și care încă o dată aduce acuzații Rusiei a dus deja la anularea vizitei la Moscova a șefului Ministerului de Externe al Austriei, Karin Kneisl. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a răspuns situației, aducând reproșuri Vienei pentru „diplomația microfonului”.Potrivit analistului politic Andrei Koșkin, noul scandal de spionaj, care de data aceasta a pornit din Austria, este o încercare de a reanima așa-numitul „caz Scripali”, pe care Marea Britanie și apoi alte țări occidentale l-au folosit pentru a gonfla isteria antirusească.
„Vad un angajament politic în spatele umflării în Austria a unui nou scandal de spionaj. Aceasta este o continuare a campaniei de spionomanie îndreptată împotriva Rusiei și dezlănțuită de Londra în legătură cu așa-numitul ”caz Skripali”. Dar se pare că acest caz a fost deja epuizat, așa că Occidentul colectiv acționează în conformitate cu principiul: „Acești Skripali s-au terminat – aduceți-i pe alții noi”, a menționat analistul politic într-un comentariu acordat Agenției federale de știri.
Pe dorința de a nu lăsa isteria antirusească să se stingă se bazează tot mai multe acuzații noi împotriva Rusiei, care sunt auzite de această dată în Austria. Astfel a dezvăluit semnificația noului scandal de spionaj Koșkin.
„Ancheta este abia la început, nu s-au prezentat dovezi, dar au fost deja trase concluzii politice, sunt auzite cerințe pentru a pedepsi Rusia. Și este pedepsită: refuzul ministrului austriac de Externe de a vizita Rusia este o astfel de formă de pedeapsă. Aceasta este un semn: Rusia, chipurile, este atât de teribilă și periculoasă încât trebuie să fii extrem de atent cu ea.
„Orice astfel de scandaluri destabilizează doar situația internațională. Politicienii și diplomații ar trebui să aducă pacea și armonia, și să nu semene discordie, provocând confruntare între state”, a rezumat Andrei Koșkin.
Anterior, ziarul ”Kronen Zeitung” a anunțat că în Austria a fost reținut un fost colonel al forțelor armate din această țară, în vârstă de 70 de ani. Se suspectează că, în ultimii douăzeci de ani, el ar fi desfășurat activități de spionaj în interesul Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082