Hot News
SUA au promis să oprească proiectul Nord Stream-2
14/11
Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (XXI): Deschizând un capitol nou
15/11

Putin despre ralația Rusia-ASEAN

Moscova acordă o atenție deosebită dezvoltării relațiilor cu Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), a declarat Vladimir Putin în timpul discursului său la summitul acestei organizații din Singapore, relatează RIA Novosti.
Liderul rus a reamintit că, în mai 2016, la Soci au fost adoptate o declarație și un plan de acțiune, al căror scop a fost acela de a aduce cooperarea dintre Rusia și ASEAN la un nivel de parteneriat strategic.
„În ultimii doi ani, am reușit să facem multe lucruri: dialogul politic s-a intensificat, începând cu anul trecut, la Jakarta operează misiunea permanentă a Rusiei la ASEAN. Coordonăm abordările noastre cu privire la aspectele cheie ale regiunii Asia-Pacific, provocările și amenințările la adresa stabilității regionale și întărim cooperarea în lupta împotriva terorismului, a traficului de droguri și a criminalității organizate „, a declarat președintele.
Șeful statului a precizat că miniștrii de externe organizează întâlniri anuale, că șeful ministerului rus al apărării participă la reuniunile ministeriale de apărare ale ASEAN, iar ministrul de interne participă la conferințele polițiilor ASEAN.
Părțile dezvoltă progresiv relațiile economice: potrivit rezultatelor de anul trecut, comerțul rusesc cu asociația a crescut cu 35%, iar volumul investițiilor reciproce acumulate depășește 25 de miliarde de dolari.
„Foaia de parcurs comună în domeniul cooperării în afaceri este implementată cu succes și numără aproximativ 60 de proiecte comune în industrie, tehnologii înalte, sunt adoptate și utilizate programele de cooperare în domeniul energiei și agriculturii , funcționează Consiliul de afaceri Rusia-ASEAN”, a anunțat președintele rus.
Moscova și ASEAN sunt, de asemenea, angajate în dialog în domeniile social, politic, militare și de securitate cibernetică. Rusia contează pe semnarea cu asociația a unui memorandum de cooperare privind prevenirea și eliminarea situațiilor de urgență.
În plus, se planifică ca Rusia să se alăture planurilor ASEAN de a crea o rețea de orașe „inteligente”. „În țara noastră, liderul în introducerea tehnologiilor digitale în mediul urban este Moscova care deja cooperează activ cu Singapore pe bază bilaterală. Sperăm că geografia unei astfel de interacțiuni se va extinde”, a notat Putin.
În încheiere, el a invitat cercurile de afaceri și cele oficiale ale ASEAN la Forumul Economic de la Sankt Petersburg din 2019 și la alte foruri economice importante.
ASEAN a fost fondată în 1967 și cuprinde zece state din regiune: Brunei, Vietnam, Indonezia, Cambodgia, Laos, Malaezia, Myanmar, Singapore, Thailanda și Filipine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093