Hot News
Kosaciov: Rusia este gata să contribuie la reformarea ONU
15/11
Se introduce o taxă pentru liberi profesioniști
16/11

În Rusia, s-a propus înlocuirea corpului lui Lenin din Mausoleu cu o copie

În Rusia, continuă discuțiile cu privire la soarta Mausoleului lui Lenin.

Deputatul Adunării Legislative a Regiunii Leningrad, Vladimir Petrov a făcut un apel către guvern cu o propunere de a crea o comisie specială pentru a studia viitorul corpului neînsuflețit al lui Vladimir Lenin. Potrivit proiectului său, în Mausoleu, ar putea fi plasată o copie de ceară a liderului Revoluției din Octombrie 1917, transmite canalul de televiziune RT.

Deputat este de părere că trupul ar trebui înhumat la cimitirul Volkovski din Sankt Petersburg, alături de mormântul mamei lui Lenin, așa cum a cerut însuși Lenin în testamentul său. O procesiune de rămas bun ar putea fi organizată cu ocazia celei de-a 100-a aniversări de la moartea conducătorului primului guvern sovietic, în 2024.

Petrov crede că ar fi posibil să se plaseze în Mausoleu o copie exactă de ceara sau de polimer a corpul său pentru a nu încălca ordinea și tradiția stabilite.

„Consecințele pozitive ale acestui pas pot fi atribuite unor economii bugetare semnificative, care se formează odată cu încetarea unor proceduri scumpe de menținere a corpului lui Vladimir Lenin în starea sa actuală”, spune deputatul.

La sfârșitul anului 2017, liderul Partidului Comunist, Ghennadi Ziuganov, a declarat că nu va permite distrugerea Mausoleului V.I. Lenin în Piața Roșie.

La rândul său, liderul Partidului Liberal-Democrat, Vladimir Jirinovski, a venit cu propunerea de a crea din Mausoleu „o tribună de stat” după înmormântarea trupului lui Lenin.

Potrivit altor propuneri, în Mausoleu, care are o mare valoare arhitecturală (arhitectul Alexei Șciusev), se poate găzdui un muzeu al Revoluției Ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875140