Hot News
Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (XXI): Deschizând un capitol nou
15/11
Secin explică de ce scad prețurile la petrol
15/11

Premierul Japoniei a promis să încheie un Tratat de pace cu Rusia

Premierul Japoniei, Sindzo Abe, și-a exprimat speranța că Rusia și Japonia vor rezolva disputa teritorială și vor încheia Tratatul de pace. Declarația a fost făcută, potrivit agenției RIA Novosti, la sfârșitul întrevederii cu președintele Vladimir Putin din Singapore.

”Pe baza de încredere vom rezolva problema teritorială și vom încheia tratatul de pace. Împreună cu președintele Putin vom pune capăt problemei rămase nerezolvată în ultimii 70 de ani postbelici, nu o vom lăsa spre soluționare generației viitoare. Cu siguranță îi vom pune capăt, eu și președintele împărtășim în totalitate această puternică dorință”, a spus Abe, citat de agenția Kyodo.

Premierul a precizat că s-a înțeles cu Putin să accelereze negocierile, luând ca bază declarația ruso-niponă din 1956. Astfel, potrivit spuselor sale, poate fi rezolvată ”o problemă grea, rămasă după război”.

Putin și Abe s-au întâlnit la Singapore, unde s-a deschis summitul statelor care fac parte din Asociația Statelor din Asia de Sud-Est, ASEAN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079