Hot News
Rușii ”sunt pe deplin mulțumiți”, dar nu cred în miracole
17/11
Un rus va concura pentru funcția de președinte al Interpol
17/11

Hackerii au atacat băncile ruse în numele Băncii Centrale

Peste 50 de instituții bancare au fost atacate, joi, de hackerii, care au transmis, sub formă de email venit din partea Băncii Rusiei, informații cu conținut dăunător, informează Rossiiskaia Gazeta, citând un comunicat al companiei Group-IB.

Scrisorile electronice au trecut cu o adresă falsă a Băncii Rusiei, Group-IB estimând că în spatele acestui atac se află gruparea Silence. Mesajele cu tema ”Informații de la Banca Centrală a Federației Ruse” propunea destinatarilor lor să le deschidă pentru a afla ultima hotărâre a regulatorului ”Privind unificarea formatului comunicatelor electronice bancare ale Băncii Centrale”. Se preciza că decizia trebuie pusă imediat în aplicare. Documentele erau trimise în anexă, fiind necesară descărcarea lor. Or, Downloder este instrumentul folosit de hackerii de la Silence, au precizat cei de la Group-IB.

Stilul și formularea scrisorii erau, practic, identice cu mesajele oficiale ale Băncii Centrale. ”După toate probabilitățile, infractorii cibernetici au avut acces la scrisori originale”, au presupus experții Group-IB, potrivit cărora astfel de scrisori au fost trimise la cel puțin 52 de bănci din Rusia și nu mai puțin cinci din străinătate.

Rossiiskaia Gazeta notează că nu există informații despre eventuale daune provocate de acest atac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053