Hot News
Litvinov și Titulescu – destine întrepătrunse. Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
25/11
Aspecte turistice: Moscova, capitala Rusiei (VIDEO)
25/11

De ce nu a fost invitat Patriarhul Kirill la sfinţirea Catedralei Neamului

Proiectul Catedralei Mântuirii Neamului

Patriarhul Kirill al Moscovei lipseşte de la cel mai important eveniment religios al anului în România: sfinţirea Catedralei Neamului, nefiind invitat de reprezentanţii BOR, după cum scrie ziarul ”Adevărul”. În schimb, duminică, 25 noiembrie, la eveniment este prezent Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului, lipsind de pe listă un invitat important: Patriarhul Kirill al Moscovei.

La slujba de sfințire a catedralei, spune Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, nu a fost invitat și Patriarhul Kirill care, de altfel, a vizitat țara noastră anul trecut. „Acum nu a mai fost invitat niciun alt patriarh în afara celui de Constantinopol. Va mai fi peste câțiva ani un moment al sfințirii picturii catedralei, vor mai exista momente importante“, a spus Bănescu.

Între cele două fețe bisericești (Kirill al Moscovei și Bartolomeu I) relațiile s-au răcit după ce s-a produs schisma religioasă între Biserica Ortodoxă Rusă și Patriarhia de la Constantinopol. Biserica Ortodoxă Rusă a hotărât întreruperea legăturilor sale cu Patriarhia de la Constantinopol, căreia îi reproșează că dorește să recunoască o Biserică ortodoxă ucraineană independentă de Moscova.

Deocamdată, Biserica Ortodoxă Română a ales să meargă pe linia neutralității, însă analiștii spun că va trebui să se poziționeze de-o parte sau de alta, atâta vreme cât de această problemă depinde soarta a mii de români din Ucraina, relevă ”Adevărul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875036