Hot News
”Sberbank” a confirmat seria de atacuri cibernetice
01/12
Aspecte turistice, Sankt Petersburgul de la o vedere de pasăre (VIDEO)
01/12

Rusia va limita trecerea Căii Maritime Nordice pentru navele de război străine

Foto: RIA Novosti

Șeful Centrului Național de Gestiune al Apărării al Rusiei, Mihail Mizințev, a declarat că, începând din 2019, navele de război străine vor putea naviga de-a lungul Căii Maritime Nordice numai după ce vor informa autoritățile ruse, transmite RIA Novosti.
Mizințev a menționat că, în prezent, au fost organizate lucrări interdepartamentale pentru îmbunătățirea legislației din Rusia. Rezultatul va fi natura notificării navigației navelor de război străine.

La mijlocul lunii octombrie, Vasili Nețvetaev, șeful departamentului de analiză economică pentru industria construcțiilor navale din cadrul Ministerului Industriei și Comerțului din Rusia, a declarat că începând cu 2019, partea rusă va limita pentru nave străine dreptul de a transporta petrol și gaze în zona Arcticii. Se remarcă faptul că dreptul exclusiv la aceste lucrări vor primi nave construite pe teritoriul Federației Ruse. Nețvetaev a precizat că guvernul rus poate, prin decizia sa, să acorde un astfel de drept navelor străine, dar pentru aceasta, partea străină va trebui să „dovedească imposibilitatea de a folosi navele rusești” în aceste scopuri.

Anterior, ziarul ”The Washington Post” a informat că, în legătură cu încălzirea globală, Calea Maritimă Nordică ar putea deveni propriul ”Canal Suez” al Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875135