Hot News
Kaspersky a depistat un nou tip de atac cibernetic
06/12
Deficitul de personal în sistemul de sănătate se cifrează la 150.000
06/12

Cum va fi finanțată construcția noilor spărgătoare de gheață atomice

Foto: Imaginea de prezentare a marelui spărgător de gheață atomic ”Lider”

Construcția celui de-al patrulea și al cincilea spărgător de gheață din proiectul 22220 se va efectua în condițiile unei finanțări mixte. Bugetul federal va asigura jumătate din cheltuieli, restul urmând să fie acoperit de corporația de stat ”Rosatom” și de investitori, a anunțat adjunctul directoriei Căii Maritime Nordice, Maksim Kulinko, relatează TASS.

Potrivit unor surse industriale din Sankt Petersburg, contractele pentru cele două nave vor fi încheiate în primul trimestru al anului viitor. După toate probabilitățile, lucrările de execuție vor fi încredințate Uzinei Baltice.

”A fost deja adoptată hotărârea pentru construcția celor două spărgătoare de gheață. Ne-am propus ca anul viitor să încheiem contractele și, pentru prima dată, va fi aplicată o finanțare mixtă, unde bugetul federal va asigura numai 50% din mijloace, restul resurselor necesare urmând să vină din mijloacele proprii ale corporației de stat ”Rosatom” și din fonduri atrase de pe piață”, a spus Kulinko.

El a arătat că până în anul 2035, flota spărgătoarelor de gheată va număra cinci astfel de nave din proiectul 22220, din care trei nave superputernice atomice ”Lider” și spărgătoare pe gaze lichefiate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875168