Hot News
Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (XXV): Brejnev întră în horă
13/12
Băncile ruse se scaldă în bani
13/12

Volumul investițiilor chineze va atinge 35 miliarde de dolari

Volumul investițiilor chineze în Rusia poate atinge, la sfârșitul acestui an, 35 de miliarde de dolari, a declarat ambasadorul rus la Beijing, Andrei Denisov, citat de RIA Novosti.

”La începutul acestui an, volumul acestor investiții a fost de 30 de miliarde de dolari. Iar până la sfârșitul lui 2018 el poate atinge 35 de miliarde”, a afirmat diplomatul.

În context, el a amintit că ”sunt în lucru alte aproximativ 70 de programe de investiții, în valoare totală de 120 de miliarde de dolari”. ”Din ele, 11 au fost date deja în exploatare în cursul acestui an, alte 15 sunt în fază de realizare. Cum ar fi, spre exemplu, fabrica de autoturisme Great Wall, din regiunea Tula”, a adăugat Denisov.

În altă ordine de idei, el a anunțat că Rusia și China trec tot mai activ pe utilizarea valutelor naționale în tranzacțiile reciproce. ”S-a ajuns deja la o pondere de 15%, care crește. Este comod atât pentru partea chineză, cât și pentru noi”, a apreciat diplomatul. Potrivit precizărilor sale, această schimbare este nu doar rezultatul sancțiunilor, dar și al dorinței părților de a crea un sistem de decontări financiare mult mai stabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875092