Hot News
Pat Buchanan: ”Rusia s-a ridicat din cenușă”
16/12
”Nicio legătură cu biserica lui Hristos”
16/12

Departamentul de Stat a cerut Germaniei să renunțe la „Nord Stream-2”

Statele Unite solicită Germaniei să „asculte vecinii săi” pentru a anula construcția conductei de gaz ”Nord Stream-2”, a declarat Robert Palladino, reprezentant al departamentului de externe al SUA, transmite RIA Novosti.

„Rezoluția Parlamentului European din 12 decembrie reiterează importanța rolului Ucrainei în rețeaua europeană de aprovizionare cu energie și condamnă construcția conductei ”Nord Stream-2”, susținută de Kremlin, ca proiect politic. Îndemnăm Germania să asculte îngrijorările multora dintre vecinii săi, a căror securitate va suferi din cauza acestei conducte „, a spus diplomatul.

În această săptămână, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care solicită stoparea construcției ”Nord Stream-2”. În document, proiectul este numit „politic” care reprezintă „o amenințare la adresa securității energetice europene”.

Ministerul rus de Externe, comentând rezoluția, a numit-o nebunie. „A vorbi împotriva cooperării în domeniul energiei, a diversificării acesteia, a modernizării interacțiunii energetice este nebunie pentru Europa, care are nevoie de energie”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Anterior, un oficial înalt al Departamentului de Stat al SUA a declarat că incidentul cu reținerea navelor de război din Ucraina în strâmtoarea Kerci pentru încălcarea frontierei Rusiei ar trebui să forțeze UE să abandoneze ”Nord Stream-2”.

O transcriere a discursului oficialului a fost distribuită de serviciul de presă al Departamentului de Stat. Numele reprezentantului departamentului nu este specificat, însă într-unul din fragmentele discursului acesta se numește co-președinte al comisiei de parteneriat strategic american-ucrainene. Se știe că, din partea americană, această comisie este condusă de secretarul de stat Mike Pompeo, iar din partea ucraineană, ministrul de externe Pavel Klimkin.

Marți, secretarul de stat american pentru energie, Francis Fannon, a declarat că Statele Unite au posibilitatea de a impune sancțiuni asupra proiectului ”Nord Stream-2”, iar studiul opțiunilor pentru astfel de acțiuni continuă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875057