Hot News
Rusia și China, relații internaționale de tip nou
20/12
Prime record pentru angajații companiilor
21/12

Putin a numit noua biserică unită a Ucrainei „schismatică”

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat Washingtonul și Kievul de amestecul în viața religioasă a Ucrainei. El a numit noua biserică unită drept schismatică.

„Ceea ce se întâmplă acum în Ortodoxie (în Ucraina – n.r.) este, pur și simplu, un lucru, precum spun oamenii din popor, care ne depășește”, a spus Putin la marea sa conferință de presă anuală. Așa ceva, în opinia lui, nu s-a mai întâmplat din zilele Uniunii Sovietice. Președintele a adăugat că apelul telefonic al Secretarului de Stat al SUA, John Bolton, la Kiev, pentru a discuta subiectul scindării bisericești este ”un lucru absolut inadmisibil.”

El a adăugat că în Ucraina acum „au creat această biserică unită schismatică a parohiei din Istanbul”. „Nu ne place parohia din Moscova – să existe parohia din Istanbul”, a spus Putin. Președintele rus a subliniat faptul că Biserica Ortodoxă Ucraineană a Patriarhiei Moscovei „a fost cu totul independentă”. „Singura legătură care a existat era de ordin spiritual, se menționa în predici numele Patriarhului Moscovei și a întregii Rusii. Iar acum, uitați-vă ce dependență vine de la Patriarhia Turciei”, a explicat șeful Federației Ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108