Hot News
Cele mai bine plătite profesii în 2018
21/12
Biserica Belorusă a întors spatele Constantinopolului și schismaticilor ucraineni
22/12

Alișer Usmanov: cine sunt geniile dintre oamenii de afaceri

Alișer Usmanov, proprietarul companiei ”Metalloinvest”

Coproprietarul USM Holdings i-a inclus în categoria de genii pe Iuri Milner, Ivan Streșinski, Jack Ma și fostul șef al ”Gazprom”, Rem Viahirev.

Într-un intrerviu acordat versiunii în limba rusă a publicației ”Forbes”, Usmanov a explicat, referindu-se la Ivan Streșinski, directorul general al USM Management, că a fost inițiatorul investițiilor Mail.Ru Group în sportul cibernetic. ”Sunt colaboratorii mei tineri, ei descoperă ceva, mă asigură că este interesant, că merită, eu le dau bani, ei investesc”, a descris Usmanov relația lui cu top-managerii USM și, personal, cu Streșinski.

Usmanov a mai spus că, de-a lungul vieții, a întâlnit și alte genii în afaceri. Pe lângă Streșinski, el i-a menționat pe Iuri Milner, Jack Ma și omul care a condus ”Gazprom” în anii 1990, Rem Viahirev. Pe acesta din urmă, Usmanov l-a cunoscut la sfârșitul anilor 1990, când a vândut ”Gazpromului” 20% din acțiunile companiei ”Interfin”. După aceea, Usmanov a preluat conducerea filialei ”Gazprom investholding”.

De Jack Ma îl leagă un mare proiect de business-sport. În septembrie, gigantul creat de omul de afaceri chinez, Alibaba, a convenit înființarea unei întreprinderi mixte cu Mail.Ru Group, MegaFon și Fondul rus pentru investiții directe. Pe Ma, Usmanov l-a cunoscut la forumul economic de la Davos. ”Relațiile noastre pot fi catalogate drept destul de călduroase. Totuși, ne vedem destul de rar – el este un om ocupat, eu la fel”, a spus Usmanov.

Iuri Milner este fostul partener al lui Alișer Usmanov în afacerea DST, prin care s-au realizat, spre exemplu, investițiile în acțiunile Facebook. ”Încă de atunci am înțeles că va fi ceva fenomenal. Visul lui Milner a fost să preluăm între 0,5% până la 1% din acțiuni. Dar eu i-am spus că, dacă este să mergem acolo, trebuie să cumpărăm mai mult”, a relatat Usmanov. Într-un final, participația celor doi parteneri la rețeaua de socializare a ajuns la 8%. În 2014, Usmanov s-a retras din capitalul Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108