Hot News
Președintele Putin e mai sigur pe el ca oricând
25/12
Destinații turistice: O plimbare prin Galeriile Tretiakov (VIDEO)
26/12

Întreprinderile militare ale Ucrainei au intrat pe lista sancțiunilor de răspuns ale Federației Ruse

Dmitri Medvedev, primul ministru al Federației Ruse/ Foto: TASS

Autoritățile ruse au elaborat o listă extinsă de sancțiuni, care include cetățenii și companiile ucrainene. Lista a fost completată cu 245 de persoane și șapte organizații. Ordonanța respectivă este publicată pe site-ul guvernului rus.

Restricțiile au în vedere blocarea mijloacelor financiare, a valorilor mobiliare și a bunurilor aflate pe teritoriul Rusiei și interzicerea retragerii capitalului în afara țării. Potrivit primului ministru Dmitri Medvedev, „acest lucru se face pentru a proteja interesele statului rus, ale companiilor și cetățenilor ruși”.

Noile restricții vizează întreprinderile din sectoarele de apărare și energie, cum ar fi concernul ”Ukroboronprom” și întreprinderea militară ”Ukrspețexport”. În ceea ce privește întreprinderile din domeniul apărării, au fost introduse „măsuri economice speciale”.

Măsurile se aplică, de asemenea, primarului Odessei, Ghenadie Truhanov, primului șef adjunct al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, Serghei Iarovoi, deputatul Radei Supreme din ”Blocul de opoziție,” Alexander Vilkul și altor persoane publice ucrainene.

Anton Morozov, membru al Comitetului Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale, a subliniat anterior faptul că nu Moscova a început o asemenea practică și că Federația Rusă doar răspunde la politicile neprietenoase ale autorităților de la Kiev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875213