Hot News
Șoigu a explicat care este supremația armatei ruse
27/12
Testele celui mai recent sistem de rachete ”Avangard” (VIDEO)
27/12

Alekperov, Mihelson și Timcenko, printre cei mai norocoși miliardari

Colaj: ABN

În 2018, averea cumulată a primilor zece miliardari ai lumii care și-au sporit bogăția mai mult decât colegii lor din clasamentul ”Forbes” a crescut cu 64 de miliarde. O cifră modestă comparativ cu 2017, când au fost 204 miliarde.

Printre cei zece se numără însă și trei ruși: acționarul principal al companiei ”Lukoil”, Vaghit Alekperov și marii beneficiari ai ”Novatek” și ”Sibur”, Leonid Mihelson și Ghennadi Timcenko. Ei și-au adăugat în conturi 12,4 miliarde dolari. Vaghit Alekperov, plus 4,6 miliarde. Avere – 19,5 miliarde.

1.  Preledintele ”Lukoil”, Vaghit Alekperov este unul dintre pretendenții la titlul de omul de afaceri al anului în Rusia.

De la începutul anului, acțiunile ”Lukoil” s-au scumpit cu aproximativ 30%, iar în vară compania petrolieră a intrat în tradiționala cursă dintre ”Sberbank” și ”Rosneft” pentru titlul de cea mai scumpă companie rusă. La sfârșitul lunii august, cu un capital de peste 4 trilioane de ruble, a reușit să ocupe locul doi, detronând de pe această poziție banca de stat, ”Sberbank”.

2. Leonid Mihelson, plus 4 miliarde. Avere – 21,1 miliarde dolari.

Fondatorul ”Novatek”, Leonid Mihelson, și-ar fi dorit ca valoarea companiei sale de gaze naturale să atingă 100 miliarde dolari. O jumătate de drum a fost deja parcurs. Pe bursă, cel mai mare producător independent de gaze naturale din Rusia costă mai mult de 50 de miliarde de dolari. Anul trecut, acțiunile companiei au crescut cu 65%. Principala cauză a fost lansarea, la sfârșitul anului 2017 a mega-uzinei ”Iamal-GPL”. ”Cei care au început acest proiect au riscat și au obținut rezultate”, l-a lăudat președintele Vladimir Putin pe Mihelson.

3. Ghennadi Timcenko, pluls 3,8 miliarde. Avere – 18,9 miliarde.

În 2008 a început unul dintre cele mai de succes parteneriate de afaceri din Rusia. Prietenul lui Vladimir Putin și fondatorul firmei de trading ”Gunvor”, Ghennadi Timcenko, a cumpărat o participație în ”Novatek” și i-a vândut lui Mihelson proiectul ”Iamal-GPL”. ”Știți că sub conducerea mea ”Novatek” a crescut de două ori?”, amintea Timcenko într-un interviu acordat ”Forbes” în 2012. De atunci, capitalul companiei de gaze naturale a mai crescut de câteva ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875096