Hot News
Doi fotbaliști ruși au apărut pe lista celor mai promițători în versiunea UEFA
02/01
Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (XXVIII): Între laminor și Cehov
03/01

Oligarhii ruși au pierdut șase miliarde de dolari

Averea cumulată a celor mai bogați ruși s-a redus anul trecut cu 5,9 miliarde de dolari, arată datele Bloomberg Billionaires Index (BBI), scrie ”Rossiiskaia Gazeta”.
În clasametul celor mai bogați 500 de oameni ai lumii figurează 25 de ruși. Nouă dintre ei au reușit, anul trecut, să-și sporească averea, dar 16 au pierdut o parte din capital. Averile au fost estimate după valoarea acțiunilor companiilor unde respectivii oameni de afaceri dețin participații.

Ca atare, pe primul loc se plasează unul dintre proprietarii ”Nornikel”, Vladimir Potanin, al cărui patrimoniu a fost evaluat la 19,6 miliarde de dolari. Într-un an, el a mai adăugat 687 milioane de dolari. În ratingul mondial, Potanin ocupă poziția 37.

Locul secund a revenit coproprietarul companiei ”Novatek”, Leonid Mihelson, cu o avere de 19,4 miliarde de dolari. Într-un an, capitalul lui a crescut cu 2,8 miliarde de dolari. În topul mondial, Mihelson se află pe locul 39.

Pe ultima treaptă a podiumului a fost plasat principalul acționar al NLMK, Vladimir Lisin. La sfârșitul anului el a pierdut 146 milioane de dolari, dar averea lui se cifrează la 17,9 miliarde dolari. În clasamentul mondial, el se află pe 46.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875000