Hot News
Destinații turistice: Fortăreața Sfinții Petru și Pavel din Sankt Petersburg (VIDEO)
11/01
Rusia reduce producția de petrol
12/01

Rusia și SUA pregătesc o întâlnire legată de INF

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Extene a subliniat încă o dată disponibilitatea Moscovei de a relua dialogul cu Washington legat de controlul armamentului.

Problema desfășurării unei întâlniri între reprezentanții Rusiei și cei ai Statelor Unite pe chestiuni referitoare la Tratatul de lichidare a rachetelor cu rază medie și mai scurtă de acțiune (INF) se prelucrează, a anunțat Maria Zaharova, citată de agenția TASS.

”În ceea ce privește INF, se analizează posibilitatea unor contacte cu partea americană în această privință. Așa cum a declarat, în 9 decembrie, vice-ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Riabov, Moscova ar dori ca în cel mai scurt timp să fie reluat un dialog consistent cu SUA legat de controlul asupra armamentului”, a spus Zaharova.

Tratatul INF a intrat în vigoare la 1 iunie 1988. Sub incidența lui intră rachetele cu rază mică (de la 500 la 1000 kilometri) și medie (de la 1000 la 5500 kilometri) de acțiune cu staționare terestră. În ultimii ani, Washington a acuzat în mai multe rânduri Rusia de încălcarea acordului. Moscova respinge cu fermitate aceste afirmații, formulând pretenții la adresa SUA de respectare a INF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875201