Hot News
Vladimir Putin: Tranzitul de gaze prin Ucraina nu va avea de suferit
18/01
Deripaska l-a dat în judecată pe Ziuganov
18/01

Rusia nu mai lucrează anul acesta în APCE

Decizia Dumei de Stat privind neparticiparea la APCE/ Foto: RIA Novosti

Rusia nu este țara care poate fi umilită, care să suporte obrăznicii și să se supună unor pretenții absurde. Este ceea ce au spus deputații Dumei de Stat hotărând, în ședința lor plenară, să nu mai trimită delegație la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).

Conform declarației adoptate în acest sens, rămâne în vigoare decizia de înghețare a plăților de participare la bugetul Consiliului Europei. ”Am hotărât să nu mai trimitem delegația Dumei de Stat la lucrările APCE. Am decis să propunem Guvernului să nu mai verse contribuția pentru 2019 în bugetul Consiliului Europei”, a anunțat speaker-ul camerei inferioare a Parlamentului rus, Viaceslav Volodin.

Într-o discuție ulterioară cu ziariștii, el a subliniat că, în adoptarea acestei poziții, deputații au ținut cont de interesele poporului rus. Dacă s-ar rămâne în APCE și s-ar achita în continuare acea contribuție, s-ar fi venit în contradicție cu interesele cetățenilor noștri, a afirmat Volodin, adăugând că ar fi vorba de vreo 30 de milioane de euro. Rusia, a menționat deputatul, este unul dintre plătitorii cheie ai APCE. Dar nu poți să dai bani când sunt știrbite drepturile delegației Rusiei și a altor state membre ale organizației.

Pe de altă parte, Volodin nu a exclus eventualitatea ca în criza de durată dintre Rusia și APCE să fie amestecate Statele Unite. ”Se vede influența lor asupra acestei structuri parlamentare, deși ea este eminamente europeană”, a afirmat deputatul. Potrivit spuselor sale, la putere în APCE au venit oameni dispuși să ”semene conflicte, folosind această structură ca instrument politic”. Iar asta este rezultatul muncii de culise a Washingtonului.

Volodin este de părere că Statele Unite nu vor ca Europa să fie unită. ”Ei nu vor ca în Europa să fie liniște, ca familia europeană să trăiască pentru bunăstarea ei și vin cu tot felul de complicații și probleme”, consideră politicianul rus, asigurând că ”Rusia nu se închide. Am început să căutăm noi forme de cooperare”, a anunțat Volodin. APCE, a amintit deputatul, nu reprezintă singura organizație care unește țările europene, astfel de structuri sunt vreo 10.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874975