Hot News
Alexander Rahr: Cine strânge cioburile
18/02
Îndemnul Ministerului Economiei către populație
18/02

Rusia va construi un „Iaht spațial Selena”

Foto: Roskosmos

Mai multe companii rusești dezvoltă „Iahtul spațial Selena” pentru zborul turiștilor pe orbita circumterestră, a declarat pentru RIA Novosti Alexandr Begak, constructorul general al Centralei de cercetare și producție (NPO) ,”Tehnologii avia-spațiale”.

„Avem posibilitatea să aterizăm pe orice aerodrom, dispozitivul se aterizează ca un avion… Acum calculăm timpul optim pentru o ședere în spațiu, o traiectorie confortabilă a zborului, pentru că experiența arată că oamenii nu au neapărat nevoie să se afle zece minute în condițiile de imponderabilitate”, a spus inginerul.

Naveta va părăsi stratul atmosferic (la o altitudine de 120-140 km) cu viteza de până la 3,5 numere Mach (un Mach este egal cu viteza sunetului). Intrarea în învelișul de gaz al planetei ar trebui să aibă loc la o viteză de 0,85 Mach. Zborul iahtului spațial se va desfășura în regim automat.

Potrivit lui A.Begak, dezvoltarea navei spațiale suborbitale a început acum doi ani. Primul zbor al acesteia este programat pentru următorii cinci ani. Zborul pe orbită pentru o persoană va costa 200-300 de mii de dolari. Sunt de așteptat să se construiască trei aeronave, fiecare încapând șase pasageri și un pilot.

„Înăuntru va sta un pilot specializat, dar el nu va controla nava. Acest lucru se datorează faptului că oamenii se simt confortabil, știind că există un pilot la bord, iar după intrarea în atmosferă, oamenii vor fi felicitați de el pentru acest eveniment „, a spus conlocutorul agenției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089