Hot News
Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (XXXI): Departe de București
21/02
Putin despre conceptul rusesc de utilizare a armei nucleare
21/02

Putin: Un program de sprijin social

Foto: TV Russia Today

În actualul mesaj anual adresat Adunării Federale, președintele Vladimir Putin s-a concentrat în principal pe aspectele dezvoltării sociale și economice interne.

Putin și-a început discursul cu problema demografică în Rusia. Pentru rezolvarea ei, potrivit șefului statului, este necesară, în primul rând, sprijinirea familiilor cu mulți copii. În special, el a propus creșterea indemnizației pentru fiecare copil, în special pentru copiii cu dizabilități, reducerea poverii fiscale a familiilor.

„Principiul ar trebui să fie foarte simplu: mai mulți copii – mai puține impozite”, a spus președintele.

Putin a propus să fie scutite complet familiile mari de impozite pe terenuri de 600 de metri pătrați. Potrivit lui, acest privilegiu ar trebui să aibă statut federal și să fie aplicat peste tot.

În plus, Putin a propus majorarea scutirii de impozite federale pe bunuri imobiliare pentru familii cu mulți copii – „să fie scutite de impozit și mai mult cei care au câte cinci metri pătrați în apartament și câte șapte metri pătrați în casă pentru fiecare copil”.

Familiilor în care s-a născut cel de-al treilea și ulteriorul copil, președintele a propus compensarea a 450.000 de ruble (în jur de 7.000 de dolari) pe un credit ipotecar, direct din bugetul federal.

Contract social pentru săraci

Potrivit statisticilor lui Putin, în anul 2000 au existat 40 de milioane de persoane sub pragul sărăciei în Rusia, iar acum, circa 19 milioane.

Pentru combaterea sărăciei, Putin a propus un set de măsuri printre care și preluarea experienței acelor regiuni ruse în care se practică așa-numitul contract social.

„Statul oferă cetățenilor asistență în găsirea de locuri de muncă, ridicarea nivelului lor de calificare și oferă familiei resurse financiare. În același timp, persoana care ia aceste resurse își asumă anumite obligații: să se recalifice, să-și găsească un loc de muncă în conformitate cu aceasta, să-și asigure un venit constant familiilor și copiilor „, a explicat președintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091