Hot News
Merkel își pune la index subordonații, din cauza lui Putin
10/03
Destinații turistice: Kiji, o perlă a Nordului Rusiei (VIDEO)
10/03

O bombă pentru ”colecție personală”

La aeroportul Șeremetievo din Moscova / Foto: strana.ru

Diplomatul american reținut cu o mină în bagaj la aeroportul Șeremetievo

Sâmbătă dimineață, la aeroportul din Moscova Șeremetievo, în bagajele unui angajat al ambasadei SUA a fost găsită o mină cu focos, dar fără material explozibil, transmite TASS, citând Ministerul rus de Externe. Mina a fost descoperită la verificarea bagajelor, la intrarea din stradă către Terminalul D. Obiectul a fost oprit, după care diplomatul a plecat la New York.

„Geniștii chemați au confirmat că aceasta este într-adevăr o mină cu focos, dar fără material exploziv, deși urmele acestuia au fost prezente în interiorul corpului”, a spus reprezentantul MAE.

Ambasada SUA a fost informată despre incident.

„Sperăm că va explica comportamentul angajatului său”, a spus diplomatul rus. Aici, acest incident a fost considerat drept o provocare conștientă. Diplomatul american, pur și simplu, nu putea să nu ințeleagă că mina din bagaje este un lucru foarte grav. Înseamnă că a făcut un astfel de pas în mod conștient”, consideră reprezentantul MAE rus.

Departamentul de Stat a găsit o justificare

Departamentul de Stat al SUA a găsit o justificare pentru diplomatul american, declarând că pasagerii nu au fost amenințați de niciun fel. Reprezentantul departamentului a confirmat agenției TASS că diplomatul în cauză a părăsit cu bine teritoriul Rusiei.

La rândul său, Ministerul de Externe al Rusiei, comentând incidentul, a subliniat că Washingtonul încearcă să testeze fiabilitatea sistemul de securitate al Rusiei nu numai din exterior, organizând în mod regulat raidurile provocatoare ale navelor de război și ale avioanelor, de lângă granițele rusești, dar și din interior.

Diplomatul american însuși a explicat că dorea să ia o mină „pentru colecție personală”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048