Hot News
Medvedev: Macroeconomia Rusiei s-a dovedit rezistentă la șocuri externe
27/03
Sancțiuni: UE pierde mai mult decât Rusia
27/03

Austria a investit în Rusia aproape 1 miliard de dolari

Ambasadorul Rusiei la Viena, Dmitri Liubinski/ Foto: TASS

Chiar și în condiții de sancțiuni, volumul investițiilor inițiale realizate de companiile austriece în 12 regiuni ale Rusiei în anii 2017-2018, s-au ridicat la aproape 1 miliard de dolari, a scris ambasadorul Rusiei la Viena, Dmitri Liubinski, pe pagina lui de Facebook, făcând bilanțul ”Zilei Regiunilor Rusiei”, organizată în ajun, la Camera Economică a Austriei, scrie agenția TASS.

În același timp, el a evidențiat coeficientul ridicat de utilitate a prezentării potențialului investițional al Rusiei, definit pe baza unei înțelegeri clare a eventualelor priorități impuse de colaborarea cu cercurile austriece de afaceri.

”Nu este deloc întâmplător că, pentru Ziua Regiunilor Ruse, au răspuns reprezentanți ai aproximativ 200 de companii austriece. Cu toată abundența de luări de cuvânt și informații oferite, fiecare a putut, practic, să evidențieze ceva important pentru sine”, a subliniat diplomatul. ”Demnă de menționat este dorința afișată de a ”lucra altfel”, în condițiile menținerii regimului de sancțiuni: numai în perioada 2017-2018, volumul investițiilor inițiale ale firmelor austriece, în 12 de regiuni ale Rusiei, a fost puțin sub 1 miliard de dolari”.

El a amintit, de asemenea, că, la sfârșitul anului 2018, schimburile reciproce de mărfuri au crescut cu 42,7%, atingând cifra record de 5,79 miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875057