Hot News
Eveniment inedit la bordul unui submarin rusesc
05/04
Grușko: SUA lucrează la o armă capabilă să îndeplinească funcție nucleară
05/04

Curtea de Conturi, interesată de cheltuielile pentru internet

Clădirea Curții de Conturi din Moscova/ Foto: TASS

În cursul acestui an, Curtea de Conturi a Rusiei va verifica ministerul Comunicațiilor, companiile Rostelekom și Krîmtelekom, din punctul de vedere al eficienței modului în care au fost folosiți banii contribuabililor pentru conectarea unităților medicale la internet, în perioada 2018-2019, scrie RIA Novosti.

Agenția menționează că, în martie anul trecut, Rostelekom a fost declarat executant unic al lucrărilor de conectare a unităților medicale la internetul de mare vitează. Pe teritoriul Crimeii, contractul a revenit operatorului local, Krîmtelekom.

Fondurile alocate acestor lucrări, din bugetul federal, au fost de 4,9 miliarde de ruble, în 2018, pentru 2019 fiind prevăzută suma de cinci miliarde de ruble (68,1 milioane de euro). Potrivit șefului Rostelekom, Mihail Oseevski, anul trecut la internet au fost conectate circa 6000 de instituții.

Programul de conectare a unităților medicale a debutat în 2017. În aprilie anul trecut, Curtea de Conturi a anunțat că, într-o serie de regiuni, spitalele și policlinicile au fost conectate la internet, fără a justifica de ce este nevoie de o asemenea operațiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114