Hot News
Nabokov. Vladimir Nabokov. Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
24/04
Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (XXXVIII): Logica bolșevică
25/04

Rusia are nevoie de o politică ecologică

Foto: RIA Novosti

Rusia are nevoie de nu o politică despre ecologie, ci de o politică ecologică, iar activiștii sociali trebuie să dea o mână de ajutor în acest sens, apreciază premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, citat de agenția RIA Novosti.

”Nu ne trebuie o politică despre ecologie, avem nevoie de o politică ecologică normală. Sunt lucruri diferite. Iar activiștii sociali sunt capabili să dea o mână de ajutor în acest sens. Sper că toți colegii mei le vor acorda atenția cuvenită”, a arătat premierul la întrevederea cu organizatorii forumului ecologic ”Rusia Unită”.

Medvedev a subliniat necesitatea de a așeza ”pe o bază sistemică” pregătirea inspectorilor sociali din domeniul ecologiei. Potrivit premierului Medvedev, dacă statul nu va lucra în această direcție, ”toate astea se vor politiza instantaneu”, iar cerințelor ecologice se vor adăuga cele de natură politică. Pentru a evita un astfel de scenariu, trebuie rezolvată problema ”calificării, educației și a atestării” experților ecologici, a arătat premierul Rusiei.

Medvedev a subliniat, de asemenea, importanța creării unei platforme de internet, unde să fie prezentate ultimele informații din domeniul ecologiei: starea gropilor de gunoi, calitatea aerului, presiunea atmosferică și altele. ”Cred că avem nevoie de un astfel de site… Și cred că el ar trebui creat sub egida Roshidromet-ului, pentru că nu avem altă organizație cu mai multă autoritate”, a arătat Medvedev.

Potrivit spuselor sale, în absența unui asemenea site, oamenii vor fi nevoiți să folosească alte surse de informare, a căror calitate este imposibil de controlat. ”Trebuie să angajăm o echipă care să elaboreze propuneri în acest sens”, a rezumat premierul Medvedev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082