Hot News
Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (XXXIX): În vizită la ”patriarh”
03/05
Rusia, lider mondial la achizițiile de aur
04/05

Deputatul german Gunnar Lindemann crede că Poroșenko trebuie judecat de către Tribunalul Internațional

Petro Popoșenko, Comandant Suprem al Armatei Ucrainene/ Foto: prim.ua

Deputatul Gunnar Lindemann, din partea partidului ”Alternativa pentru Germania”, a chemat la trimiterea președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko, în fața Tribunalului Internațional.

”Pentru a convoca Tribunalul, trebuie adunate dovezi certe ale crimelor de război comise de Poroșenko. De altfel, de aceasta se ocupă, de ceva timp, organele de justiție ale autoproclamatelor republici Lugansk și Donețk”, a afirmat parlamentarul.

Potrivit afirmațiilor sale, în Donbass sunt suficiente dovezi directe ale crimelor lui Poroșenko.
Lindemann spune, de asemenea, că rapoartele OSCE confirmă faptul că, 90% dintre obuze au fost lansate de pe teritoriul Ucrainei.

”Aceste fapte… reprezintă cea mai curată dovadă că Poroșenko nu a dorit pace pentru Donbass”, a subliniat politicianul german. În opinia lui Lindemann, dacă Poroșenko refuză să compară în fața completului de judecată, va fi necesară instituirea de sancțiuni împotriva lui și a anturajului acestuia.

Deputatul Gunnar Lindemann (stânga) inspectează podul distrus în Republica Lugansk / Foto: Komsomolskaia Pravda

De asemenea, Lindemann și-a exprimat speranța că, după învestirea noului președinte, Volodimir Zelenski, comunitatea internațională va acorda mai multă atenție anchetării crimelor de război din Donbass, din ultimii cinci ani.

Anterior, surse din echipa lui Zelenski au declarat că, în Donbass, pacea poate fi restaurată doar în condițiile Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875137