Hot News
Acțiunea ”Regimentul nemuritor” a avut loc la New York
06/05
Lavrov: Este posibilă o întâlnire între Putin și Trump
07/05

Au apărut primele date privind investigarea accidentului aviatic de la Șeremetievo

Foto: EPA/Scanpix/LETA

Au fost publicate primele date preliminare, privind investigarea accidentului aviatic cu avionul de pasageri Sukhoi Superjet 100 (SSJ-100), de la Aeroportul Șeremetievo din Moscova, soldat cu moartea a 41 de persoane, relatează Telegram-canal „112”.

Conform informațiilor înregistrate de una dintre cutiile negre, aeronava, după 10 minute de zbor, a fost lovită de un fulger. De asemenea, au fost confirmate datele privind ieșirea din funcțiune a sistemelor electronice de bord și întreruperea legăturii radio cu aeroportul.

În plus, în cursul anchetei s-a stabilit faptul că avionul a făcut o aterizare forțată, după cum o demonstrează schimbările foarte clare de înălțime și de viteză. „Piloții nu au avut nici o șansă, la astfel de valori, să aterizeze cu aeronava, fără daune” – se spune în comunicat.

Se remarcă faptul că nu au fost găsite alte premise – cu excepția defecțiunii sistemului electronic de bord – pentru o aterizare de urgență.

Astfel, căpitanul aeronavei ar fi putut cere un coridor de zbor și să zboare până la consumarea totală sau parțială a combustibilului, cu ajutorul controlului manual, cu scopul de a reduce masa de aterizare a aparatului”, arată Telergram-canal.

SSJ-100 a luat foc în timpul aterizării de urgență, în seara zilei de 5 mai. Aeronava călătorea de la Moscova la Murmansk, dar a fost nevoită să se întoarcă la aeroportul de plecare. Potrivit comandantului navei și a altor membri ai echipajului, fulgerul a lovit avionul, după care au apărut probleme de comunicare și automatizarea a ieșit din funcțiune. Conform ultimelor date ale Comitetului de Investigații din Rusia, ca urmare a dezastrului, au murit 41 de persoane, inclusiv un membru al echipajului. 33 de pasageri și patru membri ai echipajului au reușit să supraviețuiască. Investigarea circumstanțelor va fi efectuată de către comisia de stat. Un dosar penal a fost deschis, în temeiul articolului privind încălcarea regulilor de siguranță ale aeronavei, încălcare ce a determinat moartea a două sau a mai multor persoane.

Deși au apărut comentarii, care susțin că accidentul s-ar datora unei erori de pilotaj la aterizare, specialiștii și piloții cu experiență nu se grăbesc cu asemenea evaluări și așteaptă concluziile comisiei de anchetă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052