Hot News
Kosaciov: Poziția Germaniei și criza dintre Rusia și APCE
07/05
Corneliu Vlad: Tragicomedia Ucrainei
07/05

Valentin Vasilescu: Generalii venezueleni, obiectul atenției maxime din partea americanilor

Foto: Réseau International

Valentin VASILESCU

După 4 luni de presiuni din partea spionilor CIA, generalii armatei Venezuelei sunt tot alături de președintele legitim, Maduro. Toți au fost abordați și au participat la discuții cu spionii CIA ( deghizați în reprezentanții opoziției ). Li s-au promis sume uriașe pentru a trăda. Din ordinul lui Maduro, Rusia coordonează operativ serviciile de informații ale Venezuelei. De frica rușilor, generalii venezueleni le-au raportat acestora toate detaliile și au fost instruiți ce și cum să facă. Chiar și generalul Manuel Figuera, directorul SEBIN, a dezertat cu aprobarea rușilor, având soția ostatică la americani. Când Washingtonul a crezut că Maduro a fost trădat de capii armatei, a organizat comedia cu lovitura de stat. Ceea ce a însemnat un fiasco total al spionajului american.

În 1989, asupra generalilor armatei române au fost făcute aceleași presiuni, fără să existe o contrapondere a sovieticilor. Vezi prim-adjunctul ministrului Apărării, gen. lt. Athanasie Stănculescu, racolat de spionajul britanic. El este cel care a organizat lovitura de stat prin fuga și execuția soților Ceaușescu. Dar și comedia sângeroasă cu teroriștii. Așadar, pentru generalii venezueleni a existat ca variantă modelul din România, prin care să regizeze lovitura de stat și să rămână în picioare, ca slugi ale SUA.

Fără sa-l fi întrebat nimeni, președintele Trump a recunoscut că, după acest eșec, l-a sunat el pe Putin. Discutând despre Venezuela, Ucraina și Siria, Trump a insinuat că, folosind Ucraina ca monedă de schimb, l-ar fi convins pe Putin să lase Venezuela pe mâna SUA. Ceea ce este o altă mare minciună. Așa cum SUA au mințit Rusia, că după unificarea Germaniei, NATO nu se va extinde către frontierele acesteia.

Minciuna lui Trump nu-l păcălește pe Putin, ci vizează inducerea în eroare a generalilor Venezuelei. Rămâne să vedem dacă generalii venezueleni își vor trăda jurământul militar și președintele legitim ales, trecând de partea unui măscărici numit de SUA sau își vor păstra demnitatea de ofițeri.
                                                                                                                                                                                                (Réseau International)

1 Comment

  1. Sorin spune:

    Da, ar fi bine sa nu se repete mârșăvia din Chile, unde președintele Salvador Allende a fost înlocuit prin „grația” americanilor care „împart dreptatea” in lume…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089