Hot News
Rusia i-a propus Japoniei un regim fără vize
31/05
Putin s-a dus la școala. La școala viitorului
31/05

Secțiunile rusă și chineză ale podului peste Amur au fost cuplate

Foto: RIA Novosti

Constructorii au finalizat operațiunea de cuplare a secțiunilor podului peste râul Amur ce unește orașul rus Blagovesșensk și cel chinez Heihe, a anunțat Ministerul pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Arcticii, scrie ”Rossiiskaia Gazeta”.

Lucrările de construcție au început la 18 decembrie 2016. Ele se vor încheia anul acesta. Toate lucrările au fost sincronizate, de o parte și de cealaltă.

Lung de 1080 de metri, podul va dispune de două benzi de circulație. Întinderea totală a drumului peste ape, cu punte de acces în Rusia și în China, este egală cu 20,2 kilometri.

”Cuplarea celor două părți, rusă și chineză, ale podului peste Amur reprezintă un moment istoric. Nu este doar o nouă magistrală de transport între Blagovesșensk și Heihe, care, fără îndoială, va imprima un puternic impuls dezvoltării relațiilor comerciale și a turismului. Primul pod dintre Rusia și China este un simbol al prieteniei dintre popoarele noastre, al încrederii, un simbol al aspirațiilor spre viitor”, a comentat șeful ministerului mai sus menționat, Aleksandr Kozlov.

După inaugurare, podul va fi zilnic traversat de 630 de camioane , 68 de automobile și 164 de autobuze. Traficul de pasageri se va ridica la circa 5.500 de oameni pe zi.

În 2020, va fi lansat un punct permanent de trecere a frontierei de stat. Până atunci, va funcționa un punct temporar, o construcție modulară. După deschiderea punctului permanent, această construcție își pierde rostul, modulele urmând să fie transferate la alte obiective ale Ministerului rus al Transporturilor, a precizat guvernatorul regiunii Amur, Vasili Orlov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875020