Hot News
Xi Jinping, despre securitatea energetică în lume
08/06
Putin, despre rolul Rusiei în conflictele comerciale mondiale
08/06

Șeful VTB: Business-ul este, cu adevărat, universal

Șeful Băncii VTB, Andrei Kostin/ Foto: RIA Novosti

Șeful băncii VTB, Andrei Kostin, a apreciat că partenerii străini sunt pozitivi și nu se simte izolarea sau distanțarea față de Rusia.

”Partenerii europeni și americani sunt foarte pozitivi, vor să lucreze. Nu există obstacole. Business-ul este, cu adevărat, universal, cosmopolit, dacă vreți. Și trebuie să fie în afara politicii, iar acest lucru este demonstrat de către partenerii noștri. Nu aș spune că se simte vreo izolare a Rusiei, o îndepărtare a ei”, a spus Kostin la Forumul Economic Mondial de la Sankt-Petersburg.

Potrivit afirmațiilor sale, concurența trebuie să fie fondată pe reguli. ”Când totul se face după reguli, nu există supărări. Președintele a dat două exemple – gazoductul ”Nord Stream-2” și compania ”Huawei”, în care nu se joacă deloc după reguli, folosindu-se mijloace de forță, administrative. Este inacceptabil, asta rupe întreaga țesătură a relațiilor reciproce construite în acest domeniu”, a spus bancherul rus.

Anterior, Kostin a estimat că sancțiunile americane împotriva Rusiei vor fi de lungă durată. În același timp, el a afirmat că principalele obiective ale acestor sancțiuni, respectiv slăbirea economiei Rusiei și destabilizarea pozițiilor întreprinzătorilor ruși care exportă pe piețele mondiale, nu vor fi atinse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875101