Hot News
Femei-pilot în armata rusă? De ce nu?
12/06
Unde se află Camera de Chihlimbar?
13/06

Posibilă întâlnire Putin-Trump la G20

Foto: TASS

În pofida declarațiilor publice, Washingtonul nu a trimis, deocamdată, semnale clare privind posibilitatea, formatul și data unei întâlniri între liderul Statelor Unite și cel al Rusiei, în marja summitului G20, de la Osaka.

Dacă Moscova nu va primi nimic concret, un contact ar putea avea loc, ipotetic vorbind, dar, mai degrabă ”în picioare”, a declarat, pentru RIA Novosti, vice-ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Riabkov (în foto).

În ajun, consilierul președintelui american pe probleme de securitate națională, John Bolton, a afirmat că Donald Trump speră să-i întâlnească la Osaka pe președintele Vladimir Putin și pe liderul chinez, Xi Jinping.

”Nu vedem nici un fel de semnale concrete, cu excepția celor pe care, periodic, le spun responsabilii americani. Dar, de regulă, contactele de acest nivel nu se pregătesc prin schimburi de comentarii verbale, făcute într-un stil destul de lejer. Aici se impune o anumită muncă diplomatică, anumite condiții”, a explicat Riabkov, comentând afirmația lui Bolton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875208