Hot News
Kremlinul: Protestele de la Tbilisi, o provocre rusofobă
22/06
Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (XLII): Linie albă
23/06

Ermitajul va prezenta tablouri din colecția fraților Morozov

Foto: NTV

Muzeul Ermitaj a refăcut renumita colecție a fraților Morozov. La expoziția organizată la Sediul central, vor fi expuse renumitele lucrări din muzeele din Sankt-Petersburg și din Moscova.

Sediul central al Ermitajului a primit vizita cunoscutului protector al artelor, omul de afaceri francez Bernard Arnaud, care a donat, recent, 200 milioane de euro, pentru restaurarea Catedralei Notre Dame din Paris. Unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei, el a vizitat expoziția încă în curs de amenajare, unde vor fi prezentate opere din colecțiile fraților Morozov.

Este pentru prima dată, în ultimii 70 de ani când, la Moscova, sunt adunate la un loc operele de artă strânse de Serghei Șciukin, în timp ce colecțiile fraților Morozov vor putea fi vizionate la Sankt-Petersburg. Lucrări ale impresioniștilor și postimpresioniștilor, inclusiv renumitul tablou ”Fata pe minge” al lui Picasso și tripticul Matisse în Maroc pot fi văzute la Ermitaj, în timp ce Dansul lui Matisse a plecat la Muzeul Pușkin, din Moscova.

La 21 iunie, expoziția șî-a deschis porțile pentru locuitorii Sankt-Petersburgului, iar, anul viitor, fondul Arnaud îi va duce pe frații Morozov la Paris.

Mihail Piotrovski, directorul Muzeului de Stat Ermitaj, spune:
”Avem un eveniment muzeistic unic: expoziția Șciukin la Moscova și expoziția fraților Morozov la Sankt-Petersburg. Anul următor, o mare expoziție a fraților Morozov, la Paris, după care expoziția Șciukin la Sankt-Petersburg și Morozov la Moscova. Împreună, vom împleti o coroană a memoriei marilor colecționari”.

În 1948, operele de artă din colecțiile fraților Morozov au fost împărțite între Moscova și Leningrad. Astăzi, la Ermitaj s-a produs o miraculoasă readucere împreună a două portrete ale actriței Jeanne Samary, care au aparținut fraților Morozov. De asemenea, special, pentru expoziție, a fost recreat interiorul salonului de muzică al lui Ivan Morozov, împodobit cu un panou decorativ al pictorului Maurice Denis, atât de îndrăgit de Morozov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875213