Hot News
Putin a comentat rezultatele summitului G20 de la Osaka și alte probleme din agenda internațională, susținând o conferință de presă
30/06
Peskov a povestit despre regretul lui Donald Trump
01/07

Rusia și Arabia Saudită susțin prelungirea acordului OPEC+

Osaka. Președintele Vladimir Putin, împreuna cu prințul moștenitor al Arabiei Saudite Mohammad bin Salman Al Saud/ Foto: kremlin.ru

Rusia și Arabia Saudită se pronunță în favoarea prelungirii înțelegerii OPEC+ de limitare a producției de petrol pentru șase sau nouă luni, a anunțat președintele Vladimir Putin, la conferința de presă de la încheierea summitului G20, de la Osaka.

”În ceea ce privește întâlnirea cu prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman Al Saud, am dezbătut posibilitatea prelungirii înțelegerilor noastre cu OPEC, legate de reducerea producției. Am convenit să prelungim aceste acorduri. În orice caz, vom susține prelungirea lor, atât Rusia, cât și Arabia Saudită”, a relatat președintele rus.

Venind în completare, ministrul rus al Energiei, Aleksandr Novak, a declarat, tot la Osaka (el aflându-se în delegația care l-a însoțit pe președintele Putin la summitul G20), că Rusia ar dori ca acordul OPEC+ să fie prelungit nu pentru șase, ci pentru nouă luni.

”Vom dezbate acest aspect la 1-2 iulie, dar, considerăm că ar fi bine, ca perioada de iarnă sa fie inclusă în cadrul acordului; oricum, mai aproape de acest interval, probabil tot spre nouă luni”, a spus Novak. El a explicat că, pe durata iernii, este mai greu să te retragi din acord – este un moment când cererea scade, în timp ce vara, dimpotrivă, crește.

Referindu-se la poziția celorlalte state, Novak a arătat că decizia de prelungire a acordului ”este destul de consolidată”. ”Sper că avem, deja, formulate abordările comune”, a adăugat ministrul rus, estimând că viitoarele tratative se vor desfășura în regim normal.

”Desigur, analiza actualei situații de pe piață, acele incertitudini existente în prezent, plus prognoza pentru a doua jumătate anului – toți acești factori fundamentali și de forță majoră arată că astăzi, în condiții de incertitudine, este de preferat să nu agiți piața, ci să prelungești valabilitatea acordului, iar oferta să rămână cea care este”, a explicat oficialul rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875173