Hot News
În exclusivitate. Dr.Liviu Mureșan, Președintele Eurodefence România: Vecinătatea cu o Rusie – actor global
03/07
Putin merge în Italia și la Vatican
04/07

Incendiu la bordul unui submarin: Putin a cerut o anchetă minuțioasă

Foto: TASS

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut ministrului Apărării, Serghei Șoigu, să se deplaseze la Severomorsk și, acolo, să asigure condițiile necesare derulării unei anchete minuțioase a cauzelor incendiului izbucnit la bordul unui aparat de adâncime, aparținând Marinei Militare.
Putin a exprimat cele mai sincere condoleanțe și a cerut ca familiile victimelor să primească ajutorul necesar. ”Transmit familiilor celor decedați cele mai sincere condoleanțe. Trebuie depuse toate eforturile pentru a le acorda ajutor și susținere”, a spus președintele.

Putin a arătat că tragedia a avut loc la bordul unei nave de cercetare științifică neobișnuită. ”Un echipaj de înaltă calificare profesională și, conform informațiilor preliminare pe care mi le-ați prezentat, din 14 decedați, șapte sunt căpitani de rang I, doi – Eroi ai Rusiei”, a subliniat liderul de la Kremlin.

El a subliniat că ”este o mare pierdere pentru flotă, în general, pentru armată”.

Șoigu l-a informat pe șeful statului, în legătură cu cele întâmplate. ”Așa cum v-am raportat, în timpul unor operațiuni planificate, de studiere a fundului mării, la bordul aparatului științific de mare adâncime al Flotei de Nord a izbucnit un incendiu. Ca urmare a intoxicării cu fum, au murit 14 marinari de submarin”, a spus Șoigu.

Ministrul a arătat că, datorită acțiunilor ferme ale echipajului, incendiul a fost stins. În prezent, nava se află la baza militară din Severomorsk. ”Nava este analizată pentru a stabili cauzele celor întâmplate”, a raportat Șoigu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875164