Hot News
Turiști din Rusia, România și Cehia, morți în Grecia
11/07
Cu telecabina, pe deasupra Moscovei
12/07

Câți ruși lucrează până noaptea târziu

Foto: iStock

Două treimi dintre ruși (64%) lucrează serile, chiar noaptea până târziu și în weekend. La acest indicator, Rusia ocupă unul dintre primele poziții în Europa. Este concluzia la care au ajuns experții Universității de Studii Științifice a Școlii Superioare de Economie, relatează ”Rossiiskaia Gazeta”.

Potrivit studiului, fiecare al doilea rus efectuează ture de seară sau de noapte de cel puțin câteva ori pe lună, iar fiecare al patrulea – de câteva ori pe săptămână, dacă nu chiar zilnic. Circa 60% dintre participanții la studiu merg la serviciu sâmbăta și duminica o dată pe lună, iar jumătate de mai multe ori pe lună sau la sfârșitul fiecărei săptămâni.

36% dintre persoanele intervievate se confruntă cu ambele tipuri de programe – de seară și noapte, și de weekend. Pe ansamblu, peste 64% dintre rușii activi muncesc după grafice nestandard de muncă. Este vorba, în primul rând de bărbați, șefi de unități din categoriile medie și superioară, personal industrial calificat, agricultori, lucrători în comerț și servicii.

Efectele negative ale acestui regim de viață se observă în special în dereglarea ritmurilor biologice și sociale ale omului. Această existență haotică facilitează instalarea depresiei, a durerilor de cap, a epuizării emoționale. Nu în ultimul rând, au de suferit relațiile din interiorul familiei. Din cauza oboselii cronice și a somnolenței se produc accidende la locul de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076