Hot News
Pașaport rusesc pentru un poet american
14/07
„I-au condus, în coloane, la locul de execuție”: Ministerul Apărării al Rusiei a declasificat documente despre eliberarea Vilniusului
14/07

Germania, despre autostrada ”Meridian”: coșmar pentru SUA

Foto: RIA Novosti

Autostrada care traversează Rusia, plecând din Kazahstan până în Belarus, va fi un adevărat coșmar pentru Statele Unite, pentru că leagă și mai strâns China de Europa, scrie portalul german Telepolis.

Noua magistrală ”Meridian” va permite statelor din Asia să efectueze schimburi comerciale cu Europa, evitând căile maritime, aflate sub controlul SUA. Startul în realizarea acestui proiect a fost dat de către premierul rus, Dmitri Medvedev. Acest traseu va deveni cel mai scurt drum care leagă China de Europa.

Construcția magistralei este estimată la 9,5 miliarde de dolari, cheltuielile fiind suportate de către investitorii privați. Se apreciază că toate cheltuielile vor fi amortizate în 12 ani.

Magistrala va deveni parte a proiectului ”Drumul Mătăsii”, promovat intens de către guvernul chinez, dar și a strategiei de infrastructură a președintelui rus, Vladimir Putin. Strategia a fost gândită pe șase ani. Grație ei, diferite zone ale Rusiei vor fi, pe viitor, mai bine legate una de cealaltă, iar, Rusia, însăși, va deveni nucleul spațiului economic eurasiatic, din Portugalia până în China.

Potrivit publicației germane, dezvoltarea vertiginoasă a spațiului comercial eurasiatic ar putea deveni un adevărat coșmar pentru Statele Unite, pentru că Washingtonul nu va putea influența transportul de mărfuri între China și Europa. Acest lucru va spulbera toate speranțele SUA de a izola Uniunea Europeană de Rusia și de a spori propria lor influență, prin extinderea, spre Est, a NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078