Hot News
China i-a mulțumit lui Lavrov
18/07
Guvernul Ucrainei, acuzat de finanțarea, în secret, a naționaliștilor
19/07

Igor Dodon: Moldova nu va depune cerere la UE

Foto: TASS

În următorii ani, Moldova nu va putea depune cerere de aderare la Uniunea Europeană și trebuie să promoveze o politică echilibrată, păstrând relații strategice atât cu Vestul, cât și cu Estul, a declarat președintele Igor Dodon, pentru postul de televiziune Accent.

Așa a comentat el politica externă pe care trebuie să o promoveze majoritatea parlamentară și guvernul format, după criza politica, de Partidul Socialiștilor (care se pronunță în favoarea apropierii de Rusia) și de blocul proeuropean Acum.

„O politică externă echilibrată înseamnă păstrarea unor relații de prietenie, strategice, cu partenerii noștri externi, atât din Occident, cât și din Est. Ceea ce înseamnă că nu vom anula acordul de asociere al Moldovei cu Uniunea Europeană. Dar, noi nu am spus niciodată că vom fi membri ai UE”, a spus Dodon. Potrivit afirmațiilor sale, promisiunile unor politicieni moldoveni, precum că, în doi-trei ani, Moldova va depune cerere de aderare la UE, nu suportă nici un fel de comentariu.

”Când vor depune ei cererea? În UE ni se spune că ei nu sunt gata să se extindă. Țările balcanice stau, deja, la coadă, de vreo cinci-șase ani. Unde ne grăbim?”, a arătat Dodon, subliniind că autoritățile republicii ”trebuie să urmeze interesele lor naționale”. În opinia președintelui, construcția politică formată în interiorul țării, pe bază de acord, poate deveni fundament pentru un consens extern, inclusiv pentru rezolvarea problemei transnistrene.

”Toate părțile componente ale coaliției trebuie să înțeleagă că li s-a încredințat o misiune importantă, iar, pentru asta, trebuie făcuți pași comuni, unul către celălalt. Sper, foarte mult, ca emisiunea să fie privită și de către partenerii noștri de coaliție”, a spus el.

1 Comment

  1. C. BASARABEANU spune:

    Republica Moldovatrebuie sa il aduca in tara pe Vlad Plahotniuc si sa il judece.Vlad Plahotniuc se dadea un tip CU ASPIRATI AMERICANE SI ANTI RUSESTI O SA SFIRSEASCA RAU ACEST OM IN PUSCARIE ACOLO ESTE LOCUL SAU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875185