Hot News
Guvernul Ucrainei, acuzat de finanțarea, în secret, a naționaliștilor
19/07
Corneliu Vlad: Moscova afirmă că nicio problemă europeană nu poate fi soluționată fără țara cea mai mare a continentului
19/07

Putin a simplificat calea spre cetățenia rusă pentru refugiații din Donbass

Foto: Lenta.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a simplificat procedura de acordare a cetățeniei ruse pentru toți ucrainenii din regiunile Donețk și Lugansk (Ucraina), care trăiesc pe teritoriul Rusiei. Decretul a fost publicat pe site-ul oficial al informațiilor juridice.

Conform documentului, vor putea solicita eliberarea, în regim simplificat, a pașapoartelor rusești, cetățenii Ucrainei și persoanele fără cetățenie, care au permis de ședere temporară sau adeverință de domiciliu în Rusia, precum și adeverință de refugiat sau dovada acordării a statutului de refugiat temporar.

În plus, pe listă intră persoanele care dețin certificat de participant la programele de stat privind acordarea de sprijin în vederea mutării pe teritoriul Rusiei a compatrioților care trăiesc peste hotare, sau, care au avut domiciliul permanent pe teritoriile regiunilor ucrainene Donețk și Lugansk la 7 și la 27 aprilie 2014.

Modificările de rigoare vor fi operate în decretul cu privire la ”Categoriile de cetățeni străini și de indivizi fără cetățenie, care au dreptul de a depune o cerere pentru dobândirea cetățeniei Federației Ruse, în regim simplificat”. Documentul a intrat în vigoare din momentul semnării lui, la 17 iulie.

Publicația Lenta.ru amintește că, în decurs de o lună, au primit pașapoarte rusești, în regim simplificat, 10.320 de locuitori ai regiunii Donbass, adică 0,3% din numărul total al doritorilor care se ridică, în prezent, la circa 3,3 milioane de persoane.
Oficialii ruși au precizat că locuitorii Donbass-ului, care vor obține cetățenia rusă, își păstrează și cetățenia ucraineană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089