Hot News
Rușii au descoperit un nou tip de turism
22/07
”Nu are egal în lume”: Primul cosmonaut polonez, despre Su-34
22/07

Sindzo Abe vrea încheierea tratatului de pace cu Rusia, până în 2021

Foto: kp.ru

Premierul Japoniei, Sindzo Abe (în foto), a declarat că ar dori ”să avanseze” în privința semnării tratatului de pace cu Rusia, până la terminarea mandatului său, de șef al Guvernului. Prerogativele lui Abe expiră în 2021 și nu intenționează să mai candideze. Negocierea acordului de pace, între Federația Rusă și Japonia, cu privire la rezultatele celui de-al Doilea Război Mondial, continuă de mult timp.

Nu ar fi rău, dacă problema tratatului de pace cu Rusia s-ar rezolva, până la sfârșitul mandatului lui Sindzo Abe în funcția de prim-ministru al Japoniei, a spus chiar el, într-un interviu acordat postului de televiziune NHK. ”Mi-aș dori să avansăm în problema încheierii păcii, pe durata mandatului meu”, a subliniat el.

Abe își încheie misiunea de șef al Guvernului în 2021. Premierul a anunțat, deja, că nu va mai candida pentru această funcție și că nu intenționează să-și continue activitatea în calitate de șef al Partidului liberal-democrat (PLD) din Japonia.

Totuși, PLD câștigă în alegeri, păstrând majoritatea locurilor din camera superioară a Parlamentului Țării Soarelui Răsare, spun datele sondajelor făcute la ieșirea de la urne. Abe ocupă funcția de premier, începând din 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875160