Hot News
Marea Neagră devine vedetă a Rusiei ca putere maritimă
24/07
Busturile lui Zelenski, de vânzare în Ucraina
25/07

Băncile rusești și încercările infractorilor

Foto: TASS

În prima jumătate a acestui an, Sberbank, VTB, Alfa-bank, Poșta bank și Moskovski kreditnîi bank (MKB) au prevenit operațiuni de sustragere a banilor din conturile clienților lor, în valoare totală de peste 24 miliarde de ruble (aproape 340 milioane de euro), informează ziarul ”Izvestia”, care a reușit să obțină informații oficiale.

”În prima jumătate a acestui an, Sberbank a reușit să prevină sustragerea sumei de 18 miliarde de ruble, din conturile clienților; VTB – 5,4 miliarde, Alfa-bank – cel puțin 700 de milioane, Poșta bank – 135 de milioane de ruble, iar MKB – 10 milioane. Astfel, numai de la clienții băncilor, infractorii au încercat să fure peste 24 de miliarde de ruble”, subliniază ”Izvestia”.

Din datele bancare obținute de cotidianul menționat, nu reiese dacă răufăcătorii au reușit, totuși, să fure ceva. Contactată pentru comentarii, Banca Centrală a Rusiei a refuzat să abordeze acest subiect.

De menționat că, anterior, Banca Centrală a anunțat că, anul trecut, din conturile bancare deschise de persoane fizice, în diferite structuri de resort, s-au sustras 1,38 miliarde de ruble (19,5 milioane de euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093