Hot News
Cea mai frumoasă dintre mămici: A fost desemnată Missis Russia 2019
12/08
Armata rusă va avea propria rețea celulară
13/08

În școlile din Rusia, vor dispărea 100 de meserii

Foto: RIA Novosti

Începând cu 1 septembrie, în colegiile din Rusia se modifică lista meseriilor, a anunțat, într-un interviu pentru ”Rossiiskaia Gazeta”, ministrul Educației, Olga Vasilieva (în foto).

Din lista meseriilor și a specializărilor vor fi eliminate aproape 100 de poziții, care nu s-au mai bucurat de popularitate din partea studenților, în ultimii cinci ani. Printre meseriile care vor fi scoase din programă se numără ”producător de veselă emailată”, ”uscător în industria de celuloză și hârtie”, ”țesător”, ”specialiști în broderii”, ”colector obiecte de tehnică electronică” sau ”operator radio”.

Potrivit ministrului, unele meserii s-au învechit prin conținutul lor, altele au dispărut or, s-au schimbat în așa măsură, încât deprinderile necesare pot fi învățate la cursuri speciale de scurtă durată.

Locul lor va fi luat de alte meserii și specializări: ”mecanic aparatură electronică”, ”tehnică robotică mobilă, ”tehnologii auxiliare”, ”exploatare tehnică și întreținerea producției robotizate” sau ”design grafic”.

Declarația vine în contextul în care, anterior, s-a anunțat că, până în 2030, din cauza dispariției mai multor profesii, ar putea rămâne fără loc de muncă în jur de 15 milioane de persoane, notează ”Rossiiskaia Gazeta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100