Hot News
Armata rusă va avea propria rețea celulară
13/08
Corneliu Vlad: Se reîntoarce Rusia în Europa?
13/08

Economia rusă a devenit mai competitivă

Foto: TASS

În Rusia a scăzut numărul companiilor de stat, informează publicația RBK, citând datele publicate de către Serviciul federal pentru statistică (Rosstat). În ultimii trei ani, această reducere a fost de 9 procente.

Începând din 2016, numărul total al întreprinderilor cu participarea statului (inclusiv instituții de stat) a scăzut de la 65.500 la 59.600. S-a redus, de asemenea, numărul societăților pe acțiuni cu participarea statului – de la 1.557 la 1.084, adică o diminuare de 30%.
Cea mai mare reducere s-a înregistrat printre întreprinderile unde participația statului este de 25%-50% – numărul lor s-a înjumătățit, practic.

În privința companiilor, unde statul deține pachetul de control, scăderea a fost de 48,5%.

În ultimii trei ani a scăzut, cu 13,6%, numărul companiilor unde statul deține dreptul special de a se implica în gestionarea treburilor (așa-numita ”acțiune de aur”).

Printre domeniile-lider la reducerea numărului de companii cu participația statului, pe primul loc se află industria de prelucrare (a scăzut de trei ori), urmată de comerț (42,7%) și de construcții (33,5%).

Economiștii consultați de RBK consideră că, parțial, această tendință a fost generată de reorganizarea sectorului de stat al economiei, prin unificarea mai multor instituții și prin restructurarea altora, în filiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875137