Hot News
Trump susține revenirea Rusiei în G8
21/08
Avertismentul lui Putin privind pericolul dezbinării, în fața amenințărilor globale
21/08

Kremlinul, despre ”norul radioactiv de deasupra Rusiei”

Foto: TASS

Speculațiile legate de un presupus ”nor radioactiv”, apărut după explozia din poligonul militar situat în regiunea Arhanghelsk, sunt de domeniul absurdului, a declarat Dmitri Peskov – secretarul de presă al președintelui rus, citat de agențiile ruse de presă.

Intervenția lui Peskov vine după publicarea unei hărți care prezintă posibila direcție de deplasare a norului radioactiv, după incidentul de la Severodvinsk. În opinia oficialului de la Kremlin, însuși modul în care a fost formulată ideea este absurd: ”harta despre cum s-ar fi putut deplasa norul, după incident”. El a îndemnat ca, în această chestiune, opinia publică să se orienteze după declarațiile șefului statului.

O hartă animată, care prezintă cum s-ar fi putut deplasa norul radioactiv, a fost publicată pe Twitter, de către secretarul Organizației Tratatului de Interzicere a Testelor Nucleare, Lassina Zerbo. Tot el a anunțat că stațiile de la Dubna și Kirov au încetat să mai funcționeze, la două zile după deflagrația cu pricina. Partea rusă a explicat această sincopă de activitate, invocând probleme legate de rețea și de comunicații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875182