Hot News
Finala Ligii Campionilor se va desfășura în Rusia
01/09
Zaharova a răspuns la refuzul Poloniei de a invita Rusia
02/09

Ce face robotul Fiodor pe ISS (VIDEO)

Foto: RIA Novosti

Postul de televiziune Rossia 24 a prezentat un reportaj despre viața robotului Fiodor la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS).
În imagini, se vede cum robotul, cu steagul rusesc în mână, trece dintr-un segment al ISS în altul, cu ajutorul cosmonauților.

Pe contul său de Twitter, Fiodor s-a plâns de cosmonautul Aleksei Ovcinin, care a avut ceva probleme cu conectarea bateriilor robotului. ”Poate e cazul să folosesc ciocanul, lovind butonul de alimentare de pe umărul lui Fiodor? Am folosit deja o cheie franceză, mă opintesc, dar degeaba”, a recunoscut cosmonautul, în timpul dialogului cu specialiștii Centrului pentru coordonarea zborurilor. După aceea, însă, Fiodor a pornit.

”La punerea în funcțiune a sistemului meu operațional, cosmonautul Aleksei Nikolaevici Ovcinin a propus să folosească ciocanul și cheia franceză. Am fost nevoit să recurg la autopornire, pentru a evita, pe viitor, apariția unor probleme de comunicare cu Aleksei Nikolaevici”, scrie Fiodor pe Twitter.

Robotul a ajuns la ISS cu racheta Soiuz MS-14, lansată pe orbita circumterestră, cu mai bine de o săptămână în urmă. Nava a fost nevoită să repete operațiunea de cuplare cu ISS.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108