Hot News
Putin: Stabilizarea situației din Moldova va contribui la dezvoltarea relațiilor noastre
08/09
Rusia va livra Indiei sisteme S-400, strict după grafic
09/09

În Rusia, alegerile s-au desfășurat într-o zi unică de votare

În Tatarstan, s-a votat pentru deputații Consiliului de Stat al Republicii. 200 de candidați, reprezentând șapte partide politice, de pe listele partidelor și 230 de candidați auto-propuși se luptă pentru 100 de locuri din acest parlament/ Foto: RIA Novosti

Într-o zi unică de votare, 8 septembrie, în 85 de regiuni ale Rusiei, s-au desfășurat alegerile care au cuprins aproximativ 6.000 de unități electorale, preponderent locale, precum și referendumuri la diferite niveluri, transmite Interfax.

La aceste alegeri au participat aproximativ 56 de milioane de ruși.

În patru circumscripții, cu un singur mandat, au avut loc alegeri parțiale, a celor patru deputați, pentru Duma de Stat – în ținutul Habarovsk și în regiunile Novgorod, Sverdlovsk și Oriol.

În 16 regiuni, au fost aleși guvernatori și șefi ai subiecților Federației (republici, districte autonome). În 13 regiuni, inclusiv la Moscova, s-a votat pentru deputații adunărilor legislative. În trei centre administrative ale entităților constitutive ale Federației, au avut loc alegerile primarilor (la Novosibirsk, la Ulan-Ude și la Anadîr), iar în 22 de capitale, au fost aleși deputați ai organelor reprezentative. La Sankt-Petersburg, de asemenea, electoratul a ales organele locale.

Pentru locurile din Duma orașului Moscova (parlamentul local), au candidat 225 de oameni, dintre care 167 reprezintă partidele politice și 58 sunt candidați independenți.

Pentru prima dată, în Rusia, în trei secții, toate situate la Moscova, s-a experimentat și votul electronic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091